Kosten verhuisfirma

Om een eerlijk beeld te geven van de bijkomende kosten, hebben wij een aantal factoren uitgelicht. Deze zullen wij hieronder stuk voor stuk behandelen. Zo krijg je inzicht op basis waarvan de prijs kan worden bepaald in de verhuisofferte. Door slim naar de punten te kijken, is het ook eenvoudig om te besparen op kosten. Simpelweg door afwegingen te maken en hier de wensen op af te stemmen. De kosten verhuisfirma zullen per specifieke situatie anders zijn. Het is daarom aan te raden om een gratis vergelijking aan te vragen en hierbij de wensen in te vullen.
Kosten verhuisbedrijf

Wat kost een verhuisfirma ?

Mogelijk de meest gestelde vraag wanneer men in de oriënterende fase zit. De kosten zullen verderop worden besproken. De prijs kan namelijk variëren vanaf €150,- tot enkele duizenden euro’s. Al zal een gemiddelde verhuizing vaker tussen de €1.000,- en €1.400 liggen. Hierbij uitgaande van een gemiddelde grootte inboedel en een overzienbare afstand. Maar ook voor dezelfde verhuizing kunnen de kosten flink uiteen lopen. Daarom is het lastig om hier 1 prijs aan te koppelen. Hierdoor is het vergelijken de key om een geschikte verhuizer te vinden!

Alles over de exacte verhuiskosten!

Een verhuizer in de regio kiezen

Door het hele land zitten rond de 800 verhuisbedrijven. Sommige partijen zijn gericht op de lokale markt, andere zijn landelijk actief. Specialisten in internationale verhuizingen en kleine verhuizers die geen grotere inboedels kunnen vervoeren. Het is daarom belangrijk om een geschikt verhuisfirma te vinden. Zo heeft iedere verhuizing zijn eigen kenmerken en door een passend verhuisfirma te kiezen, betaal je nooit teveel voor de specialisten die niet nodig zijn.

Kosten verhuisbedrijf per regio

Wat ons wel opvalt is dat de tarieven per regio kunnen verschillen. Zo is grote kans dat het verhuizen in de randstad gemiddeld duurder uitpakt. Dit zal grotendeels met de concurrenten te maken hebben. Het is altijd slim om te zoeken naar een verhuisfirma die in de regio gevestigd is, dit voorkomt dat er onnodige kilometers gemaakt worden.

Kiezen voor een erkende verhuizer?

Sommige willen enkel verhuizen met een erkend verhuisfirma. Hier zijn genoeg opties voor in het gehele land, enkel moet er wel rekening gehouden worden dat de kosten hoger zullen liggen. Dit heeft meerdere redenen, zo zijn er de volgende voordelen:

  • De verhuizing is gegarandeerd verzekerd tot een bedrag van €100.000
  • De verhuisbedrijven moeten aan milieu eisen voldoen
  • Opgeleid personeel

Dit zijn een aantal voordelen die simpelweg hogere kosten met zich meebrengen en deze worden natuurlijk doorberekend aan de klant. Hierdoor liggen het tarief van een Erkende Verhuizer vaak hoger dan een verhuisfirma zonder dit keurmerk. Het zal een bewuste keuze zijn om wel of niet voor een dergelijke partij te kiezen. Lees hier meer over het keurmerk Erkende Verhuizers

De wensen bepalen

Het is belangrijk om op een rijtje te zetten wat er allemaal word verwacht van een verhuisfirma. Zo is het mogelijk om verschillende services te kiezen. Het is een optie om alleen het transport uit te besteden, maar er zijn ook andere services waar voor gekozen kan worden. Bekijk de volgende opties:

Logisch dat op het moment dat er meer service gevraagd word, dat de kosten verhuisbedrijf hoger zullen liggen. Daarom is het verstandig om vooraf een budget vast te stellen en hier vervolgens de wensen op af te stemmen. Indien het mogelijk is kan er zelf zoveel mogelijk gedaan worden, dit zal een hoop kosten kunnen besparen. Meer uitleg over de bovengenoemde services is terug te vinden op onze pagina omtrent verhuisservice.

Op welke dag verhuizen?

Belangrijk en ook onderdeel van de kosten, kan het vinden van een geschikte datum zijn. Op het moment dat er tijdig wordt ingepland, zal het verhuisfirma hier ook soepeler zijn. Dit in tegenstelling dat er met spoed verhuist moet worden of dat er maar 1 datum mogelijk is. Op het moment dat er een datum vast staat voor de verhuizing, zal het afhankelijk van de planning zijn bij de verhuizers.

TIP* Begin op tijd met het inplannen van een verhuisfirma , dit vergroot de kans op een geschikte datum tegen een scherp tarief.

Alle bedrijven hanteren voor het weekend en in de avond vaak een toeslag. Probeer daarom altijd om tijd vrij te maken doordeweeks en dit zal direct schelen op de offerte. Dit zijn simpele tips die de prijs van een verhuizing kunnen drukken. Uiteraard moet het dan wel binnen de mogelijkheden vallen in de eigen agenda.

Grootte en afstand van de verhuizing

Naast alle opties die gekozen kunnen worden, zal de grootte van een verhuizing de prijs bepalen. In combinatie met de afstand die de verhuiswagen zal moeten afleggen, zal er een prijs ontstaan. Logischerwijs zijn grootte verhuizingen nou eenmaal prijziger en worden er hierbij ook meerdere verhuizers ingeschakeld.

Er zijn een aantal methodes om de grootte te bepalen. Dit zal worden uitgedrukt in m3, omdat op basis hiervan ook een juiste verhuiswagen kan worden ingezet. Natuurlijk heeft het ook deels met de meubels te maken. Bereken zelf de grootte van uw inboedel!

De afstand kan altijd makkelijk worden ingeschat. Het beste kan hiervoor bijvoorbeeld maps.google.nl worden geraadpleegd. Door beide locaties in te vullen krijgt u direct de aantal kilometers gepresenteerd.

Besparen op de kosten verhuisfirma !

Er zijn een aantal methodes waarmee er snel bespaard kan worden op de kosten van een verhuisbedrijf. Hieronder staan 4 tips die direct een hoop euro’s kunnen besparen:

  1. Verhuiskostenvergoeding door verplichte verhuizing
  2. Hulp inschakelen van vrienden en familie
  3. Alles tijdig plannen, vermijdt weekenden
  4. Vergelijken van verhuisbedrijven

De opties zijn dus eindeloos en met bovenstaande tips gaat er sowieso niet teveel voor een verhuizing worden betaald. Aangezien er ook niet heel vaak verhuist wordt is het dan ook een kleine investering om een nieuw leven te beginnen!

Succes met de verhuizing en mochten er nog vragen zijn, neem dan gerust contact met ons op!

Verhuizen na echtscheiding

  Het verhuizen in een dergelijke situatie komt vaak onverwachts en dit kan voor veel verwarring zorgen. Daarom is het …

Een koelkast verhuizen

Het vervoer van een koelkast Tijdens een verhuizing komen er verschillende soorten meubels en apparatuur voorbij. De meeste …

Onenigheid met een verhuisbedrijf?

Vaak als er onenigheid ontstaat, is dit nadat de verhuizing is uitgevoerd. Dit is absoluut heel vervelend, daarom willen …